Veelgestelde vragen

 

Wat is K.I.D.S.? 

K.I.D.S. staat voor Kom In De School en is een scholenwebsite en communicatieplatform in één product.  De scholenwebsite is naast persoonlijk contact een prachtig medium voor school-oudercommunicatie!

 

Hoe werkt K.I.D.S.?
Leerkrachten beheren hun eigen groep. Ze plaatsen zelf berichten met foto's op hun eigen groepspagina en kunnen via e-mail met ouders communiceren over bijvoorbeeld oproepjes of mededelingen. Als ouders mee gaan met uitstapjes kunnen zij vanuit huis ook een berichtje plaatsen met foto's. Op die manier kunnen zij de leerkracht helpen en maakt het ouderbetrokkenheid zichtbaar!

 

Dus het beheer ligt niet meer bij één persoon?
Precies. Het beruchte flessenhals-effect in de publicatiestroom is daarmee opgelost. Het is voor ouders en kinderen ook veel leuker om berichten van de leerkrachten zelf te lezen. Daarnaast helpen ouders weer de leerkrachten!

 

Maar het team heeft het al zo druk...
Dat is waar en daar is K.I.D.S. op voorbereid. Leerkrachten bepalen zelf waar en wanneer een bericht wordt geplaatst en kunnen binnen 1 minuut een berichtje met foto's plaatsen. Daarnaast bespaart K.I.D.S. ook tijd omdat het papieren communicatie vervangt door e-mailberichten.

 

Foto's, dat zijn toch vaak hele grote bestanden?
Dat klopt, de bestanden uit een digitaal fototoestel zijn veel te groot voor een website. Omdat het verkleinen van foto's voor leerkrachten veel tijd kost en ook lastig kan zijn, verkleint K.I.D.S. automatisch de foto's tijdens het uploaden zonder het origineel te veranderen.

 

Zijn bijdragen van ouders direct zichtbaar voor iedereen?
Nee. Het is natuurlijk heel leuk als ouders bijdragen gaan leveren aan de schoolwebsite maar de school is uiteindelijk verantwoordelijk voor wat het publiceert. Daarom wordt na het verzenden van een dergelijk bericht eerst een e-mailbericht verzonden naar de school. Met één klik kan de inhoud worden gecontroleerd en met nog een klik staat het online. Zo houdt de school volledig de controle over de inhoud van de website.

Ondersteunt K.I.D.S. ook films?
Ja. De meest populaire bestandsformaten worden door K.I.D.S. ondersteund en spelen volledig af in de eigen schoolwebsite. Wel zo veilig als het gaat om kinderen!

 

Is er ook een gezinsaccount?
Jazeker! Het gezinsaccount vormt de basis van de communicatie tussen school en gezin. Daarnaast levert het gezinsaccount voor de ouders nog meer voordeel op: nieuws op maat en het regelen van de tussenschoolse opvang!

 

Maar dat is toch veel werk voor de school, het onderhouden van accounts?
Nee hoor, K.I.D.S. maakt het de school makkelijk. Ouders maken ieder schooljaar zelf een account aan en koppelen hun kinderen aan de groepen. De school hoeft alleen maar met één klik op de muis het account te controleren en te accepteren.

 

Hoe weet ik zeker dat de berichten van de leerkrachten gelezen worden?
Daar zorgt K.I.D.S. wel voor! Allereerst is er de automatisch bijgewerkte nieuwsflits op de voorpagina van de schoolwebsite. Ook is K.I.D.S. in staat om periodiek een nieuwsbrief via e-mail te versturen met een overzicht van de nieuwste publicaties op de website. Het bericht toont alleen items die voor het specifieke gezin interessant zijn. Daarnaast selecteert K.I.D.S. dagelijks een bericht en zet het een dag lang in de spotlight op de voorpagina van de schoolwebsite.

 

Maar is dat dan niet heel onpersoonlijk, automatisch aangemaakte e-mailberichten?
Nee, K.I.D.S. is gemaakt voor gezinnen en de kinderen. Ouders en kinderen worden persoonlijk aangesproken. Onderaan de nieuwsbrief is een vrolijke fotocollage samengesteld. Ook is het mogelijk om een voorloop- en afsluitende tekst toe te voegen.

 

Is het mogelijk om het Digibord in te zetten voor de communicatie?
Jazeker, dankzij een handig systeem kan de leerkracht tijdens de les een schermafdruk versturen naar de website. Deze is dan nog niet direct zichtbaar. Dankzij een e-mailbericht wordt de leerkracht er aan herinnerd dat er schermafdrukken staan te wachten voor publicatie. Met een aantal klikken is het bericht geplaatst en kunnen gezinnen thuis meekijken.

 

Noem eens wat voorbeelden waarbij het Digibord gebruikt kan worden?
Laat ouders zien hoe de reis verliep die de klas met Google Earth heeft gemaakt. Of laat ze meekijken met delen van een spreekbeurt of uitleg over die nieuwe moeilijke som. De mogelijkheden zijn eindeloos en zal de school-oudercommunicatie naar een hoog niveau tillen.

 

Wat kunnen ouders nog meer met K.I.D.S.?
Ouders kunnen ook de T.S.O. (tussenschoolse opvang) vanuit huis regelen. Op ieder moment van de dag kan aangegeven worden welke kinderen overblijven. Handig voor de ouders omdat ze niet meer de papieren adminstratie op school hoeven te gebruiken.

 

En het overblijfteam, wat is hun rol?
Ook het overblijfteam kan vanuit huis inloggen en ziet in één oogopslag welke kinderen die dag overblijven. Met de afdruk van het dagoverzicht in de hand heeft het overlijfteam goed inzicht wie ze op de overblijf kunnen verwachten.

 

Dus dan is de school een papieren administratie armer?
Inderdaad! Daarnaast is ook het factureren nu heel eenvoudig omdat per gezin een overzicht van het gebruik is uit te printen. Ook heeft de school goed inzicht in het algemeen gebruik van de TSO.

 

Hoe activeer ik K.I.D.S. bij ons op school?
Involutions installeert K.I.D.S. op het domein van de school. Vanaf dat moment zijn de groepen en het team in te richten en kan de website al heel snel zichtbaar worden gemaakt voor iedereen. De school heeft daar verder geen omkijken naar.

 

Waarom op het eigen domein en niet als dienst op internet?
Op die manier blijven foto's, documenten en tekst binnen uw eigen beheer. Het is immers het domein van de school en geen externe dienst waar de gegevens worden opgeslagen. Wel zo veilig als het gaat om data van een basisschool.

 

Blijven foto's allemaal bewaard?
Ja. Omdat K.I.D.S. met schooljaren werkt, bouwt het vanzelf een archief op. Na verloop van tijd is de schoolwebsite met één druk op de knop terug te zetten in een ander schooljaar. Leuk om nog eens te zien, al die oude foto's!

 

Is de grafische vormgeving aanpasbaar?
Jazeker. K.I.D.S. wordt geleverd met een aantal standaard lay-outs. Ook zijn de kleuren, knoppen en achtergrondafbeeldingen zelf in te stellen. Het logo van de school krijgt ook een plaats op de website.

 

Is er een gebruikershandleiding beschikbaar?
Voor ieder type gebruiker (rol) is een gebruikershandleiding beschikbaar. Zo zijn er speciale gebruikershandleidingen voor ouders, leerkrachten, het overblijfteam en natuurlijk de ICT-coördinator.

 

Er is dus veel mogelijk met K.I.D.S., is het ook betaalbaar voor kleinere scholen?
Ja, om ook kleine scholen van de mogelijkheden van K.I.D.S. te laten genieten is de prijs gekoppeld aan het aantal leerlingen en kan er al gestart worden vanaf €490,-. Op die manier is K.I.D.S. ook bereikbaar voor kleine scholen!